Tietoa Hattulasta

Yleistä Hattulasta: 

Hattula on 1868 perustettu elinvoimainen kunta Hämeenlinnan naapurissa ja osa Suomen kasvukäytävää. Hattulan kunnassa asuu noin 9600 asukasta. Kunnan pinta-ala on noin 427 neliökilometriä, josta vesistöjä lähes 70km². Kesämökkejä kunnasta löytyy runsaasti, yli 2000. Hattulan halkaisee Helsingin ja Tampereen välillä kulkeva moottoritie, kantatie 57 sekä päärata. Kuntakeskustasta löytyy oma juna-asema ja lisäksi alueella kulkee myös Vanajaveden vesireitti sekä maakaasun runkoputki.

Palvelutarjonnasta:

Hattulan uusi kirkko Vanajaveden äärellä

Hattulan kunnasta löytyy monipuolisesti palveluita elämän erilaisiin tilanteisiin ja vaiheisiin. Opetusmetodit hyödyntävät uusinta tekniikkaa sekä kulttuuria ja terveyspalveluihimme on panostettu niin, että asiakaspalaute on ollut varsin positiivista. Tonttitarjontamme on laadukasta ja hyvien liikenneyhteyksien äärellä. Hattulassa sijaitsee Suomen ainut Suomi 100 -asuinalue. Tapahtumia sekä erilaisia tempauksia järjestetään kunnassa tiheään.

Hattulan Lepaalla sijaitsee Hämeen ammattikorkeakoulun Lepaan kampus, jossa on annettu puutarha-alan opetusta jo vuodesta 1910. Kunnan keskustasta Parolasta löytyy vuonna 2016 vihitty, modernia opetuskulttuuria hyödyntävä Juteinikeskus.

Vapaa-ajan viettoon kunnassa on tarjolla kattavasti erilaisia mahdollisuuksia aina veneilystä ja pallolajeista frisbeegolfiin, perinteiseen golfiin ja surffaukseen saakka.

Nähtävyyksiä: 

Avoin oppimisympäristö, henkilökohtaiset päätelaitteet sekä maalämpö kuuluvat Juteinikeskuksen huikeaan kokonaisuuteen

Kiinnostaako sinua esimerkiksi sota- tai kulttuurihistoria, hotellit ja majoitus, perinteiset nähtävyydet tai lähiruoka? Kaikkea löytyy! Hattulasta löydät esimerkiksi 1400-luvulla rakennetun Hämeen vanhimman kirkon, Pyhän Ristin kirkon, joka oli keskiajalla tärkeä pyhiinvaelluskohde ja tunnettu upeista freskoistaan.

Parolannummella on Panssariprikaatin lisäksi Parolan Panssarimuseo sekä 1860-luvulla valmistettu Parolan leijona -muistopatsas.

Hattula on myös tunnettu kansallismielisestä kirjailijastaan, 1700-luvulla syntyneestä Jaakko Juteinista sekä sisällissodan jälkimainingeissa valmistuneesta, teräsbetonisesta Mierolan sillasta. Juteinin muistopatsas löytyy kunnankirjaston edustalta. Miehen taustoihin voit tutustua Juteini-seuran esityksen kautta tästä. Jaakko Juteinin mukaan on nimetty niin kunnankirjasto kuin 2016 valmistunut uusi monitoimikeskuskin (Juteinikeskus).

Kohteistamme tarkemmin täällä!

Elävää kuvaa Hattulasta tästä!

Tutustu Hattulan interaktiiviseen esitteeseen!

Suomen kasvukäytävän sivuille tästä