Tulosta sivu |
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kotirintaman naiset -esitys

ke 28.10. klo 18:00

10€

Kotirintaman naiset – sota-ajan radiohitit

Toinen maailmansota alkoi tasan 80 vuotta sitten. Sota-ajan eläneen sukupolven kunniaksi laulajat Ira Kaspi ja Reetta Ristimäki sekä pianisti Eliina Mäkiranta ovat koonneet lauluillan aikakauden radiohiteistä.

Kaikkia eurooppalaisia koskettaneella sodalla oli monet kasvot. Paitsi sotilaiden, se oli myös kotirintamalla eläneiden naisten, äitien, vaimojen ja tyttöystävien sota. Kotirintaman radiohitit palaa sota-ajan tunnelmiin kotirintamalla mm. musiikin, lehtileikkeiden ja kirjeiden välityksellä. Esityksen on käsikirjoittanut Reetta Ristimäki.

Vuoden 1944 listahittejä olivat mm. Kodin kynttilät, Hymyillen, Väliaikainen, Pieni sydän ja Siks’ oon mä suruinen sekä Salaisuuden kertoa mä voisin. Kansainvälisiä hittejä olivat mm. As Time Goes By, We’ll meet again, Bei Mir Bist du Schön ja Itke en lemmen tähden. Vihollisrintamien molemmin puolin yhteisiä hittejäkin syntyi, esimerkkinä Lili Marleen. Aikakauden suosituimpia artisteja olivat mm. Valtosen sisarusten lauluyhtye Harmony Sisters Suomessa, Vera Lynn Britanniassa, Edith Piaf Ranskassa, Marlene Dietrich USA:ssa ja Zarah Leander Saksassa.

 

Liput 10 €, tulevat myyntiin 29.9 kirjaston palvelupisteelle

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
ke 28.10.
Aika:
18:00
Hinta:
10€

Tapahtumapaikka

Kunnankirjasto
Kauppatie 3
Hattula, 13720
Kotisivu:
hattula-staging.valudata.fi