Siirry sisältöön

Tukikanavia yrittäjille ja yhdistyksille

1. Hämeen uusyrityskeskus

Hämeen uusyrityskeskus palvelee Hattulan, Hämeenlinnan ja Janakkalan alueella yrittäjiksi aikovia ja muutostilanteessa olevia yrittäjiä. Toimintaamme rahoittavat kunnat ja jäsenet. Jäsenistä muodostuu myös uusyrityskeskuksen neuvonantajaverkosto, jotka antavat omaa osaamistaan alkavan tai muutostilanteessa olevan asiakkaan eteen maksutta.

2. HämeenraittiHämeenraitti viestii maaseutuohjelmasta ja kertoo maaseudun tapahtumista ja toiminnasta Kanta- ja Päijät-Hämeessä. Mukaan mahtuu tapahtumia, rahoitusmahdollisuuksia ja toimintaa maaseudulta. Kerromme myös yrittäjä- ja hanketarinoita.Hämeenraitin tehtävät pähkinänkuoressa:-lisätä tietoa yritysten ja yhdistysten rahoituksesta maaseudulla
-kertoa tarinoita ja tietoa siitä miten rahoitus käytännössä toimii
-lisätä viestintää toimijoiden ja sidosryhmien välillä
-kouluttaa, jalkauttaa hyviä käytäntöjä sekä luoda ja vahvistaa verkostoja 

3. Hämeen ELY-keskuksen yrityksen kehittämisavustus

Kehittämisavustusta myönnetään pk-yritysten kehittämistoimenpiteisiin ja investointeihin, kun yritys aloittaa toimintansa, haluaa panostaa merkittävästi uudistumiseen tai pyrkii kasvamaan. Erityisenä painopisteenä on yritysten kansainvälistyminen.

ELY-keskuksen asiantuntijoilta saat apua esimerkiksi hankkeen suunnitteluun ja valmisteluun, lisätietoja avustusten myöntämisperusteista sekä muita tärkeitä neuvoja.

Hämeen ELY-keskuksen asiantuntijat tästä linkistä

Yritystukien sähköinen asiointipalvelu

 

4. Starttiraha – aloittavan yrittäjän tuki

Starttiraha edistää uutta yritystoimintaa ja työllistymistä. Se turvaa yrittäjän toimeentulon siltä ajalta, jonka yritystoiminnan käynnistys ja vakiinnuttaminen arviolta kestää – kuitenkin enintään 18 kuukauden ajan.

Starttirahaa voit saada, jos  

  • olet työtön työnhakija
  • et ole työtön, mutta siirryt kokoaikaiseksi yrittäjäksi esimerkiksi palkkatyöstä, opiskelusta tai kotityöstä

TE-toimisto myöntää starttirahan vasta, kun on selvittänyt, että yrittäjyys on hakijalle sopiva vaihtoehto työllistyä.

Tuen saamisen edellytyksiä ovat muun muassa

  • päätoiminen yrittäjyys
  • riittävät valmiudet aiottuun yritystoimintaan
  • mahdollisuudet jatkuvaan kannattavaan toimintaan
  • tarpeellisuus toimeentulon kannalta
  • yritystoiminnan aloitus vasta sen jälkeen, kun tuki on myönnetty

 

5. Palkkatuki

Työnantajana voit saada palkkatukea, kun palkkaat työttömän työnhakijan, jolla on vaikeuksia työllistyä. Työllistymistä voi vaikeuttaa mm. pitkä työttömyys, ammattitaidon puute, vamma tai sairaus.

 

6. Maaseudun yritystuet

Maaseudun yritystuet luovat mahdollisuuksia erilaisille yrittäjille toiminnan kehittämiseen. Sinun ei tarvitse harjoittaa maataloutta yritystoiminnan lisäksi. Tärkeintä on, että yrityksesi lisää maaseudun elinvoimaa ja tuo sinne uusia toimeentulomahdollisuuksia – sekä sinulle yrittäjänä että työpaikkoina.

Yritystukien tavoitteena on maaseudun toimeentulomahdollisuuksien ja työpaikkojen lisääminen. Maaseudulle tarvitaan uusia yrityksiä, mutta yhtä tärkeää on kannustaa nykyisiä yrityksiä kehittämään ja laajentamaan toimintaansa.

Maaseudun tukien sähköinen asiointipalvelu

 

7. Edulliset ja turvalliset lainat selä takaukset

Mm. Finnvera Oyj tukee yritystoimintaa myöntämällä edullisia lainoja ja takauksia. Esimerkkeinä: Pienlaina ja Naisyrittäjälaina (maks. 35 000 €), Perustamislaina, Pienyritystakaus, investointi ja käyttöpääomalaina, kehittämislaina, ympäristölaina, takaukset sekä vientitakuut.

 

8. Linnaseudun hankerahoitus

Linnaseudulta voit hakea rahoitusta EU:n ohjelmakauden puitteissa maaseudun kehittämiseen niin yleishyödyllisten hankkeiden kuin yrityshankkeidenkin muodossa. Hanketukia voivat hakea julkis- ja yksityisoikeudelliset yhteisöt kuten järjestöt, yhdistykset ja oppilaitokset. Edelleen ovat mahdollisia niin investointi- kuin kehittämishankkeidenkin haku tilojen remontoimisesta ja rakentamisesta uusien työkalujen hankintaan, kylien toiminnan kehittämiseen, alueiden viihtyisyyden parantamiseen kuin historiankeruuseenkin. Yrityshankkeiden puolella edelleen on myös mahdollista hakea investointitukea esimerkiksi uusien koneiden ja laitteiden hankintaan tai toimitilojen rakentamiseen ja remontointiin.

Maaseudun tukien sähköisen asiointipalvelu

 

9. ProAgrian HYMY II -hanke

HYMY-hanke on Euroopan maaseuturahaston, ELY-keskusten sekä kuntien rahoittama, ProAgrian toteuttama hanke, joka tarjoaa ohjausta ja tukea yrittäjyyden ensiaskeleissa sekä kehittämiskysymyksissä. Ohjaus on tarkoitettu mikroyrityksille, monialaisille maatiloille ja alkaville yrityksille. Hankkeen kesto vuoden 2021 loppuun saakka.

 

10. Yrityssuomi.fi

Yrityssuomi.fi on julkisten yrityspalveluorganisaatioiden yhdessä muodostama palvelu yrityksille ja yrittämisestä kiinnostuneille. Yritys-Suomen verkkopalvelu kokoaa yrityksen tarvitsemat palvelut yhteen osoitteeseen. Yrityssuomi.fi on käyttäjälle maksuton neuvonta- ja asiointipalvelu, joka tarjoaa tietoa ja palveluja yritystoiminnan käynnistämiseen, kasvattamiseen ja kehittämiseen. Yrityssuomi.fin rinnalla avattiin keväällä 2013 Oma Yritys-Suomi -palvelu. Oma Yritys-Suomi on käyttäjän profiilitietojen mukaan rakentuva, korotetun tietoturvan verkkopalvelu yrityksen perustamiseen ja yritystoimintaan liittyvien tehtävien sähköiseen hoitamiseen.

 

11. Omalta Kylältä Hämeessä -hanke

Hanke auttaa kyläyhteisöjä tunnistamaan kylänsä erityispiirteet, vahvuudet, dnan ja miten kylän hienoista asioista saadaan enemmän irti.

Autamme pilotoimaan, käynnistämään ja tuotteistamaan yhdistysten kanssa uusia palveluratkaisuja kuten kyläpalvelupäiviä/-tuokioita. Autamme rakentamaan
kumppanuuksia niin vertaistoimijoiden, asiantuntijoiden
kuin kunnan ja maakunnankin kanssa

 

12. Comppi

Uusi COMPPI antaa kaikenkokoisille hämäläisille yrityksille tukea, neuvontaa, valmennusta ja lisää kaupallisia mahdollisuuksia yrityksen elinkaaren kaikissa vaiheissa.

Viim. päivitetty 12.6.2019
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram