Maaseututoimi

Janakkalan, Hattulan ja Hausjärven kunnat sekä Riihimäen ja Hämeenlinnan kaupunki ovat tehneet yhteistyösopimukset maaseutuhallintotehtävien yhteistyöstä. Janakkala toimii uuden alueellisen maaseutuhallintoyksikön isäntäkuntana. Janakkala myy maaseutuhallintopalveluja yhteistyökumppaneilleen. Uusi yksikkö on nimeltään Maaseutupalveluyksikkö Häme.

Maaseutuhallintopalvelujen uudelleen järjestely perustuu kuntien maaseutuhallinnosta annettuun uuteen lakiin, joka edellyttää maaseutupalveluyksiköiden kooksi vähintään 800 asiakasmaatilaa.

Maataloustoimistojen verkosto säilyy alueella ennallaan ja osittain palvelujen saatavuus jopa paranee. Viljelijät voivat asioida missä tahansa uuden alueellisen maaseutupalvelu-yksikön toimipisteessä. Puhelinpalvelua on saatavissa myös jokaiselta työntekijältä. eli käytännössä se tarkoittaa sitä, että tarvittaessasi voit soittaa tai asioida missä tahansa uuden alueen toimistossa.

 

Viljelijätukipalvelut

Hattulan kunnan maatalousyrittäjien viljelijätukipalvelut hoidetaan yhteistyössä Janakkalan kunnan kanssa. Yksiköllä on maataloustoimistot seuraavasti:
Maaseutupalveluyksikkö Häme

Maatalouslomitus

Maatalouslomitus on järjestetty Hattulan kunnan alueelle seudullisesti Hämeenlinnan kaupungin vastaamana (www.hameenlinna.fi). Maatalouslomituksen paikallisyksikkönä toimii Linnan lomituspalvelut liikelaitos, joka vastaa maatalousyrittäjien lomituspalveluista Hattulan, Hämeenlinnan ja Janakkalan alueella.

Lomituspalvelut

  • Ari Uotila
  • maaseutupäällikkö
  • 03 6801 244
  • Pappilanniementie 9, 13880 Hattula
  • Maaseututoimisto on avoinna tiistaisin klo 9-12 vain ajanvarauksella.