Korona

Tälle sivulle on koottu ajankohtaiset tiedot ja Hattulan kunnan tiedotus COVID-19 koronavirukseen liittyen. Tätä sivua päivitetään tarpeen mukaan.

 

Huomaathan, että viranomaisten ohjeet muuttuvat tilanteen kehittyessä, joten seuraathan aina tuoreinta saatavilla olevaa tiedotusta.

 

 

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ajantasaiset tiedot löydät helpoiten täältä

Koronavirukseen liittyviä Tärkeitä numeroita!

Jos epäilet koronavirusta, tee oireiden arviointi Omaolo-palvelussa.

 

Tiedotteet:

27.3.2020 Tiedote kotilomista

19.3.2020 Kunnanjohtajan tiedote

18.3.2020 Hattulan kunnan tiedote

 

Miten koronavirus tarttuu?
Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana yskimisen ja aivastamisen yhteydessä ja lähikontaktissa. Lähikontaktilla tarkoitetaan henkilöitä jotka ovat oleskelleet sairastuneen kanssa kasvokkain tai samassa huoneessa 15 minuuttia. Paras keino vähentää tartuntoja on tehokas käsienpesu ja yskimishygienia, josta on hyvät ohjeet THL:n sivuilla.


Milloin voi epäillä sairastavansa uuden koronaviruksen aiheuttamaa hengitystieinfektiota?

1) Tyypilliset oireet: yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, päänsärky


Miten tulee toimia, jos epäilee sairastavansa koronaviruksen aiheuttamaa tautia?

 

SOITA ENSIN Parolan terveysasemalle numeroon 03 673 1277

tai virka-ajan ulkopuolella Kanta-Hämeen keskussairaalan päivystykseen.

Soittaminen on tärkeää siksi, ettei mahdollisesti jo sairastunut henkilö tartuttaisi muita. Oireinen henkilö ohjataan tarvittaessa tutkimukseen ja näytteenottoon altistumis- ja oiretietojen perusteella terveydenhuollon saamaa ohjeistusta noudattaen.

STM on avannut neuvontapuhelimen, johon ihmiset voivat soittaa koronavirukseen liittyvissä kysymyksissä. Palvelu ei tarjoa terveysneuvontaa, vaan on tarkoitettu heille, jotka eivät voi seurata netin kautta ajantasaisinta koronavirustiedotusta. Palvelunumero on 0295 535 535.