Tietoa kirjastosta

Kirjaston kokoelmat

Hattulan kirjaston kokoelmat muodostuvat kaunokirjallisesta aineistosta, missä korostuu dekkarien osuus Mauri Sariolan perinnön myötä sekä tietokirjallisuudesta sekä musiikki-, nuotti- ja kotiseutukokoelmasta Kirjakokoelmaan sisältyy myös isotekstisiä kirjoja sekä selkokirjoja. Lukemaan opetteleville on tarjolla helppolukuisia kirjoja. Hattulan kirjasto tarjoaa myös kattavan kokoelman e-kirjoja tietokirjoina sekä kaunokirjallisuutta. Kirjastossa on musiikkiosasto, tietokirjaosasto, lasten ja nuorten osasto. Hattulan kirjastolla on joitakin WII pelejä, PS3 ja PS4 pelejä sekä PS4 konsoli.

Välineet

Kirjastossa on mahdollisuus tutustua virtuaalilasien välityksellä tapahtuvaan informaation välitykseen sekä opetella koodausta Star Wars Droidin avulla. Kirjastosta saa opastusta välineiden käyttöön ja tarvittaessa suunnitteluapua opetuskäyttöön.
Kirjaston palvelut

Kirjaston palvelut

Lainaaminen

Kirjastosta voi lainata kirjoja, lehtiä, nuotteja, CD-levyjä, DVD-levyjä, videoita, äänikirjoja, CD-levyjä sekä tutustua tablet-laitteiden välityksellä e-aineistoihin. Hattulan kirjastolla on kattava kokoelma e-kirjoja ja niitä voi lukea joko omalla laitteella tai kirjaston IPadeilla. Kirjastolla on 10 iPadia ja niitä voi käyttää kirjastossa. Kirjojen laina-aika on pääsääntöisesti 4 viikkoa. Kurssikirjojen, lehtien DVD- ja CD–levyjen laina-aika on 2 viikkoa.

Yhdellä asiakkaalla voi olla enintään 50 lainaa.

Uusiminen

Lainat voi uusia kirjastossa, puhelimitse tai verkkokirjastossa 4 kertaa ellei niistä ole varauksia. Verkkokirjastossa uusimista varten asiakas tarvitsee pin-koodin, jonka saa asioimalla kirjastossa ja esittämällä henkilökortin.

Varaaminen

Asiakkaat voivat varata aineistoa kirjastossa tai verkkokirjastossa. Verkkokirjastossa varaamista varten tarvitaan salanumero, jonka saa asioimalla henkilökohtaisesti kirjastossa ja esittämällä kirjastokortin. Saapuneesta varauksesta saa ilmoituksen tekstiviestinä, sähköpostina tai kirjeenä. Myös hyllyssä olevaa aineistoa voi varata verkkokirjastossa ja varauksista saa saapumisilmoituksen.
Asiakkaat voivat tehdä myös seutuvarauksia Hämeenlinnan ja Janakkalan kirjastossa olevista kirjoista ja valita noutopaikaksi Hattulan pääkirjaston tai kirjastoauton. Seutuvaraukset ovat aina maksullisia ja niiden hinta on 2,50 euroa.

Liikuntavälineet

Kirjastosta on lainattavissa seuraavia liikuntavälineitä: kävelysauvoja, lumikenkiä, frisbeegolf-kiekkoja ja -settejä, askelmittareita, sykemittareita, jumppakuminauhoja, kahvakuulia sekä gymstickejä. Liikuntavälineiden laina-aika on 7-14 päivää. Liikuntavälineitä ei voi varata tai uusia verkkokirjaston kautta.

Hankintatoiveet

Asiakkaat voivat esittää kirjastolle hankintaehdotuksia.

Muita palveluja

Kirjastossa on käytössä viisi asiakastietokonetta, joihin voi varata ajan lainaustiskiltä. Koneista kaksi on lasten –ja nuorten osastolla. Kahdelta asiakaskoneelta on mahdollisuus tulostamiseen. Yhden tulosteen hinta on 0,50 euroa.

Kirjastossa on asiakkaiden käytettävissä avoin langaton verkko. Lehtisalissa on asiakkaiden käytössä kopiokone, joka toimii kolikoilla. Yhden kopion (A4- tai A3-kokoinen) hinta on 0,50 euroa. Kopiokoneella voi ottaa mustavalkoisia kopioita.

Kaukolainaksi voi pyytää aineistoa, jota ei löydy verkkokirjasto Vanamon kokoelmista. Kaukolainan hinta on 6 euroa+ lainaavan kirjaston kulut.

Linkit

Melinda
Kirjastot.fi
Theseus
Musiikkikirjastot
Finna