Ateriapalvelu

Ateriapalvelun avulla tuetaan asiakkaan kotona asumista sekä monipuolista ja riittävää ravitsemusta. Ruokailumahdollisuus palvelupisteissä tukee asiakkaan omatoimisuutta, itsenäisyyttä, sosiaalista ja fyysistä aktiivisuutta.

Sosiaalihuoltolain mukainen ateriapalvelu on tarkoitettu kotona asuville, joiden sosiaaliset voimavarat, muisti, mieliala ja/tai fyysinen toimintakyky ovat heikentyneet ja / tai asiakkailla, joilla on todettu ali- tai virheravitsemusriski.

Palvelukeskusateriointi voi tapahtua seuraavissa palvelupisteissä: Tuulia-koti ja Palvelutalo Punojanportti.

Ateriapalvelujen tarpeen arvioi kotihoidon työntekijä asiakkaan kotona esitietoja keräämällä, haastattelemalla ja toimintakykyarvioinnilla. Ateriapalvelua myönnettäessä arvioidaan palvelun mahdollinen kesto ja uuden arvion tarve. Palvelu voidaan myöntää myös määräaikaisena. Palvelun myöntämisestä tai epäämisestä palveluohjaaja tekee aina kirjallisen palvelu- ja maksupäätöksen. Palvelulisäykset / vähennykset tekee tiimin yhdyshenkilö tai palveluohjaaja.

Ateriapalvelut voidaan järjestää eri tavoin asiakkaan avun tarpeen ja asuinpaikan mukaan. Kotiin kuljetetaan aterioita maanantaista perjantaihin klo 12.00-15.00 välisenä aikana. Palvelukeskus Punojanportissa, Punojantie 3, Parola, voi hattulalainen eläkeläinen käydä ruokailemassa ma-pe klo 11.00-13.00 ja Tuulia-kodissa Katinalassa  ma-pe klo 12.00-13.00 ja la-su 13.00-14.00.

Ateriamaksut asiakkaille, joilla on päätös ateriapalvelusta:
aamupala    2,55 euroa
lounas          5,40 euroa
päiväkahvi    1,18 euroa
päivällinen    5,40 euroa
iltapala          1,64 euroa

Kotiin kuljetettu lounasateria 8 euroa.
Muille hattulalaisille eläkeläisille aterian hinta on 7,00 euroa. Ruokalipukkeita saa ostaa kunnan palvelupisteestä Juteinitalolta. Aukioloajat: ke ja to klo 12-16 ja pe klo 12-17.