Tenavatupa & vauvala

Tenavatupa

Avoin varhaiskasvatustoiminta eli Tenavatupa on suunnattu kotihoidossa oleville lapsille ja heidän vanhemmilleen tai hoitajilleen. Tenavatupa tarjoaa kohtaamispaikan, jossa aikuiset ja lapset voivat olla yhdessä, tavata toisia vanhempia ja lapsia, tutustua ja saada keskinäistä vertaistukea arjen vanhemmuuteen ja haasteisiin. Toiminnan ajatuksena on yhteisöllisyys, osallisuus, vertaistuki ja vanhemmuuden vahvistaminen.

Tenavatuvassa on mahdollisuus yhdessä perheen kanssa mm. leikkiin, liikkumiseen, satuihin, musiikkiin. Lastenarhanopettaja suunnittelee, ohjaa ja toteuttaa toimintaa yhdessä teidän perheiden kanssa. Tenavatuvassa järjestetään erilaisia asiantuntijavierailuja toimikauden aikana, joissa perheiden toiveita otetaan huomioon.

Vauvala

Vauvalan toiminta on tarkoitettu alle 1 v. lapsille ja heidän vanhemmilleen. Siellä on mahdollisuus tavata samassa elämäntilanteessa olevia vanhempia sekä jakaa ajatuksia, tunteita vauvan kasvusta ja kehtiyksestä. Vauvalassa on myös mahdollisuus vauvan kanssa lorutella, jumpata, laulaa. Vauvalaan kannattaa ottaa mukaan vauvalle oma, tuttu turvallinen peitto sekä pienet eväät.

Tenavatupa on perjantaisin klo 09:00-11:30 ja Vauvala perjantaisin klo 12:30-14:00. Kokoontumispaikkanan molemmissa toimii Pappilanniemen päiväkoti.