Koulukuljetus

Esi- ja perusopetuksen kuljetukset järjestetään Hämeenlinnan joukkoliikenne- ja henkilökuljetusyksikössä. Kuljetuspäätökset tehdään edelleen sivistystoimistossa. Palautteet kuljetuksista sivistystoimistoon.

Kuljetusten suunnittelussa on otettu käyttöön uusi suunnitteluohjelma. Syksyllä koulukuljetusten aikataulut tullaan tiedottamaan Kouluun.fi –sivuston kautta. Ennen koulun alkua huoltajille lähetetään tekstiviestillä henkilökohtainen linkki oman huollettavan tietoihin. Tekstiviestiä varten tulee olla ajantasainen puhelinnumero. Jos vanhemmilla yhteishuoltajuus, ilmoitettava puhelinnumero sille huoltajalle, joka pääasiassa katsoo kuljetustietoja. Kuljetukset perutaan Kouluun.fi -kautta.

Perusopetuslaki 32 §

Koulukuljetuksen tai korvauksen hakeminen

Perusopetuksen oppilaiden ei tarvitse erikseen hakea koulukuljetusta, mikäli koulumatka on yli 5 km. Esikoulukuljetusta on haettava. Matkat tarkistetaan sivistystoimistossa. Koulukuljetusta tai korvausta tulee hake siinä tapauksessa, että koulumatka on alle 5 km. Kun on kyse koko lukuvuoden kestävästä kuljetuksesta tai korvauksesta, tulee hakemus jättää sivistystoimistoon huhtikuun loppuun mennessä.

Terveydellisistä syistä haettaessa mukaan tulee liittää asiantuntijan (lääkärin tai psykologin) lausunto.

Kuljetuspäätökset tehdään enintää lukuvuodeksi kerrallaan.

Aikataulut ja reitit

Täältä löydät kaikki Hämeenlinnan seudun bussiaikataulut ja reitit sekä Reittioppaan.

Koulukorttiohje

Koulukuljetuksen määräytymisen perusteet Koulukuljetusopas (päivitetty yhteystiedot 22.11.2022)

Yhteystiedot

Mikäli teillä on kuljetuksiin liittyen kysyttävää, kuljetuksiin tarvitsee tehdä muutoksia tai haluatte tietää tarkemmin kuljetuksista, otattehan yhteyttä Wilman kautta kuljetussuunnittelija Eveliina Siiraan, eveliina.siira@hameenlinna.fi tai soittamalla puh. 050 313 6440
  • Tuula Ijäs-Räikkönen
  • toimistosihteeri
  • 050 509 0302
  • Myllytie 33, 13720 Parola
  • Sivistys- ja hyvinvointitoimiala
  • Sivistys- ja hyvinvointitoimialan hallinto