Perhe- ja sosiaalipalvelut


Hattulan kunta »  Perhe- ja sosiaalipalvelut »  Perheneuvola

Perheneuvola

Ennaltaehkäisevä perheneuvolatyöskentely

Ennaltaehkäisevä perheneuvolatyöskentely on matalalla kynnyksellä järjestyvää tukea, kun lapsen tai perheen tilanne antavat aihetta huoleen.

Palvelut ovat käytettävissäsi esimerkiksi, kun  

  • vauvaperheen arki tuntuu haastavalta (vanhempien väsymys, vauvan erityistarpeet jne.)
  • olet huolissasi lapsesi kognitiivisesta tai tunne-elämän kehityksestä tai käyttäytymisestä (tarvittaessa psykologiset tutkimukset)
  • haluat keskustella kasvatuskysymyksistä tai vanhemmuudesta
  • koet, että perheen vuorovaikutussuhteissa on pulmaa
  • lapsellasi ei suju päiväkodissa, koulussa tai kavereiden kanssa
  • perhettäsi on kohdannut kriisi
  • perheessä harkitaan avioeroa tai perheenjäsenet tarvitsevat tukea erosta selviytymisen


Ennaltaehkäisevässä perheneuvolatyössä arvioidaan yhdessä perheen kanssa tilannetta, pohditaan millaista työskentelyä ja tukea tarvitaan sekä suunnitellaan mahdolliset jatkotoimenpiteet. Alle kouluikäisten kognitiiviset tutkimukset (kehitystasotutkimukset) ja tunne-elämän arviointi kuuluvat palveluihimme. Konsultoivana lastenpsykiatrina toimii Anne Behm. Jos olet huolissasi kouluikäisen lapsesi oppimiseen liittyvistä asioista, ole yhteydessä Hattulan kunnan koulupsykologi Maria Jokiniemeen (puh. 040-7619184).

Työskentely voi tapahtua joko perheneuvolan tiloissa, perheen kotona tai esim. päiväkodissa/koulussa. Yhteydenpidot esim. lapsen opettajaan, terveydenhoitajaan tai päivähoidon työntekijöihin tapahtuvat aina perheen luvalla ja usein perheet ovat itse mukana neuvotteluissa.

Hattulan kunnassa ennaltaehkäisevästä perheneuvolatyöskentelystä vastaa työparina psykologi Marika Mäkelä ja sosionomi (AMK) Krista Ringman. Käynnit ovat maksuttomia, vapaaehtoisia ja luottamuksellisia.


Yhteystiedot

Työskentelemme sekä Hattulassa että Janakkalassa. Parhaiten tavoitat meidät puhelimitse. Jätä viesti vastaajaan ja otamme sinuun viikon kuluessa yhteyttä.

Psykologi  
Erika Laine
03 6731 550

Sosionomi (AMK)
Krista Ringman
03 6731 480

Hattulan perheneuvola  
Pappilanniementie 9, 4. krs 
13880 Hattula